17.01.2017

Tervetuloa uusiin ulottuvuuksiin!

3D kehittyy nyt vauhdilla. Aikaisemmin vain suurien Hollywood-studioiden saavutettavissa olleet teknologiat ovat siirtyneet tekniikan kehittyessä myös ketterien luovien toimistojen 3D-artistien ulottuville. 3D-animaatioissa ja -visualisoinneissa ei ole enää taivas rajana – nyt rajan asettaa mielikuvitus.

Teknologia on kehittynyt siihen pisteeseen, että toisinaan katsojan on jo hankala erottaa 3D-kuvaa valokuvasta. Jopa harjaantunut ammattisilmä kokee välillä hetkiä, jolloin kuvasta ei pysty sanomaan onko tekijänä ollut taitava kuvaaja vai taitava 3D-artisti. Siinä missä valokuva tai video on aina vain yksi taltioitu otos, voidaan 3D:tä hyödyntää vielä monella tavalla. Kerran mallinnettua voidaan hyödyntää kuva- ja animaatiotuotannossa ja jatkokäyttää niin markkinoinnissa, viestinnässä, tuotekuvissa, koulutuksessa kuin ohjeistuksissakin. 3D toimii hyvin myös suunnittelun tukena esim. konseptoinnissa tai messuosaston havainnollistamisessa.

3D:n kenttä tulee muuttumaan paljon kun isot toimijat kuten Sony, HTC, Samsung, Google ja Oculus tuovat jatkuvasti markkinoille uusia tapoja esittää 3D:tä katsojille VR-lasien muodossa. Katsojat halutaan irrottaa tästä maailmasta ja viedä täysin uudenlaisten kokemusten äärelle. Seuraamme kehitystä ja odotamme jännityksellä mitä mahdollisuuksia uudet tavat avaavat.

Roban Konnalla on ollut hieno mahdollisuus päästä toteuttamaan 3D-visualisointeja ja -animaatioita Suomen suurimmille yrityksille. Kehitystä ja uusia inspiraatioita on tullut töiden myötä runsaasti ja katse tiukasti myös jo tulevaisuudessa.

Matti Laakso,
tekninen johtaja

Avainsanat: 3D

Jaa somessa